ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ:

+359 888 174 999

Как се сваля акумулатор?

Как се сваля акумулатор?

КАКВИ СА ОПАСНОСТИТЕ ПРИ СВАЛЯНЕ НА АКУМУЛАТОР?

Зареждането или смяната на акумулатор с нов изисква старият да бъде свален, за която цел е необходимо внимание. Изключително важно е да подходите сериозно към тази на пръв поглед лесна задача, тъй като тя крие опасности. Основно те са:

  1. Пукнатини по повърхността могат да доведат до течове от акумулатора на дестилираната вода, смесена със сярна киселина.
  2. Ръжда по свързващите елементи може да способства изпускането на едва забележима киселина, което ще бъде меко казано неприятно;
  3. Дори при изключена кола, акумулаторът, който е още свързан, може да произведе електрически заряд, да изкачат искри или дори да има експлозия;

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА СВАЛЯНЕТО НА АКУМУЛАТОР?

Две са основните неща, които ще ви бъдат необходими преди да отидете до автомобила си с цел сваляне на акумулатор. Едното, макар често пропускано, са латексни ръкавици, с които да предпазите кожата на ръцете си от гореспоменатите опасности, свързани с киселината. Другото основно са гаечни ключове. Най-често номер 10 би се притекъл като чудесен помощник.

СТЪПКИ ЗА СВАЛЯНЕТО НА АКУМУЛАТОР

Последователността е кратка, обикновено не изисква много физическа сила, но трябва да действате внимателно. Стъпките са следните:

  1. Започнете с развиване на болта на минуса на акумулатора. С помощта на гаечния ключ разхлабете болта чрез въртене в обратна на часовниковата стрелка посока. Можете да използвате още едни гаечни ключове (или клещи), за да придържате болта, за ваше улеснение.
  2. Махнете клемата на минуса, щом болтът е разглабен достатъчно, но внимавайте вече да сте поставили инструментите си в работната си количка или на земята. Това ще намали риска от произвеждането на искри.
  3. Повторете процедурите по точки 1 и 2 с положителния полюс на акумулатора.
  4. Различните модели коли имат различни закрепвания на акумулатора към купето. Необходимо е да развиете болтовете на закрепващите планки. Най-вероятно е тези болтове да са същия размер и да можете да използвате същия гаечен ключ или дори да е възможно развиването на ръка.
  5. Вече можете да вдигнете акумулатора от позицията му, с което той е свален. Повечето акумулатори имат дръжка, която ви помага вдигането да стане лесно право нагоре, за да избегнете разливи на киселина.

Щом вече се свалили акумулатора си, можете да пристъпите към зареждането му. Ако нямате свое функциониращо зарядно и ви е писнало да зависите от приятели кога могат да ви отслужат, то можете да си поръчате от Dikar Зарядно устройство за акумулатор BOSCH C1 или BOSCH  C3
Разбира се, очакват ви и други предложения, затова не се колебайте да се свържете на info@dikar.bgБЪДЕТЕ В ЧАС с новостите