ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ:

+359 888 174 999

Как се слага акумулатор?

Как се слага акумулатор?

Как ще се справим?

След като вече сте избрали и поръчали акумулатор от сайта ни, то добре е да прочетете настоящата статия и да сте готови как ще го монтирате. Спокойно, някой детски играчки изискват по-сложно монтиране на батерията им. Предлагаме ниски цени, бърза доставка  и имаме коректно отношение и сме ви подготвили стъпка по стъпка съвет как да подходите, защото, да бъдем честни, никой не е роден научен, а и не всеки е “на ти” с техниката. Можете тук да прочетете как да махнете стария си акумулатор, ако той все още е в колата ви.

Как да подходим при монтирането?

  1. Почистете от корозия клемите за свързване на акумулатор на автомобила си. Това най-лесно става с помощта на сода за готвене, която смесвате с няколко капки вода и търкате. После подсушавате - задължително!
  2. Поставете новия акумулатор на мястото в колата и го прикрепете към таблата. Според различните модели автомобили прикрепянето варира, затова разгледайте добре какво държи акумулатора на мястото му. Проверете дали сте поставили акумулатора в правилната посока, както е бил старият.
  3. Препоръчително е да напръскате терминалите на акумулатора с литиева грес (например на Johnsen или на Warco) Те ще предпазят терминалите от корозия, която от своя страна би довела до трудно зареждане на акумулатора от колата ви, както и в даден момент би попречила да “запалите” автомобила си.
  4. Свържете първо положителния полюс. Задължително първо се поставя клемата към + терминала, за да се предотврати евентуално късо съединение. Уверете се, че е добре затегната с помощта на гаечен ключ. Внимание: при затягане нито вие, нито ключа трябва да са в контакт с нещо метално. Това би предизвикало най-малко искри. Бъдете предпазливи. Добре е да махнете пръстени и часовници още преди да се захванете за работа.
  5. Свържете и отрицателния полюс. Той идва веднага след като всичко е наред с положителния и процедурата за него е същата.

    Voila! Вече сте готови и можете да палите. От dikar.bg ви пожелаваме безаварийно каране!

БЪДЕТЕ В ЧАС с новостите