ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ:

+359 888 174 999

Видове акумулатори, част 1

Видове акумулатори, част  1


Речник на акумулаторните типове


Започваме кратка поредица от статии, която се надяваме да ви послужи като добър “Речник на акумулаторните типове”. Колко видове акумулатори сте чували и са ви звучали странно? Знаете ли какъв трябва да бъде за вашето превозно средство?

Видове акумулатори според предназначението си


Първите категории на сайта ни лесно се разбират какво се има предвид за типа акумулатор. Тези акумулатори, събрани там, са обозначени според предназначението си за превозното средство. Типовете са именно:


Стартови акумулатори

Нека разгледаме и най-често използваните термини за видове акумулатори. Започваме със стартови акумулатори. Както самото им име предполага, те се използват с цел стартиране на машината. Важно: използват се само за стартиране като тяхно главно приложение се явява “запалването” на колата. Харакрерно за стартовите акумулатори е, че имат висока начална сила, сравнено с другите батерии. Накратко означава, че тези акумулатори се използват да доставят много високо количество стартов ток.

Тягови акумулатори 


Този тип акумулатори е с “обратната” идея на стартовите. Те не подават силен начален ток, а са направени да издържат дълго време и да подават постоянно количество енергия. По тази причина, ако разгледате категорията на акумулатори, предназначена за UPS-и, ще намерите термина “тягови” доста често.

Полу-тягови акумулатори

Това са акумулатори, които притежават свойствата, както на стартовите, така и на тяговите акумулатори. Тяхното приложение е основно в яхти, UPS-и и соларни системи.

А кои са AGM акумулаторите? Следете следващата ни статия и разширете своя речник - нека говорим на “акумулаторски” :) Тази и още полезна информация от dikar.bg


БЪДЕТЕ В ЧАС с новостите