ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ:

+359 888 174 999

Всесезонни гуми - добра идея ли са?

Всесезонни гуми - добра идея ли са?

Какво представляват?

Макар че зимата официално не е дошла, нито с голяма виелица, нито според календара, ние трябва да сме подготвени. Едно от изискванията за добрия шофьор е изправността на гумите му, както и използването на правилен тип гуми. Тъй като досадно задължение два пъти в годината е смяната на летни със зимни гуми (и обратното), добре е да знаем и за варианта, в който не сме длъжни да се морим с този ангажимент - именно чрез използване на всесезонни гуми. Тези гуми комбинират характеристиките на зимните и летните гуми и притежават плюсове, наследени и от двата типа.


Защо да изберем всесезонни гуми?    

Всесезонните гуми са добра алтернатива на сменянето на гумите, тъй като те предлагат комбинация на качествата на двата други вида гуми. Въпреки че всесезонните гуми не достигат високото представяне на гумите, които са специално изработените за определените климатични условия, те представляват добра възможност, както за спестяване на пари, така и на усилия. За жалост, те са супер идея само в страни, в които няма люти зими и тежки лета. Ако една гума трябва да се представи добре в широк спектър от климатични условия, доста по-трудно е за производителите на гуми да я оптимизират за най-доброто й представяне през всички сезони. Всъщност резултатът от опита за всесезонни гуми е следният: на пазара се предлагат гуми с достатъчно сцепление на топли пътища, както и със задоволително представяне на зимни условия. Тези гуми осигуряват целогодишно постоянство на пътя за шофьора. Ето защо при избор на такива гуми вие ще:

  • спестите време и ще избегнете усилието от смяна на гуми;
  • спестите пари тъй като няма да са ви необходими два комплекта гуми и джанти, нито другата опция два комплекта гуми и плащане за размяната им върху наличните ви джанти.    

Винаги представянето на всесезонните гуми ще бъде малко по-лошо спрямо гуми, предназначени за определения сезон, да, това е неоспорим факт. Но като алтернатива на смяната на гуми на шестмесечие, те определено са решение с добро представяне през зимата и през лятото.


С какво се различават всесезонните гуми?        

Летните гуми са изработени от по-мек материал спрямо зимните и резултатът е по-добро представяне в горещи условия. Материалът, използван за всесезонни гуми, е смес от основни характеристики на летните и зимните гуми, което им дава възможността да се справят добре независимо от сезона. Сцеплението, управлението и спирането са перфектни за шофиране в страни с умерен климат, но не може да очакваме от тях да ни извадят от дълбока преспа.
Типична характеристика на всесезонните гуми са техните грайфери, които до средата на гумата следват една диагонална посока, а после се срещат и посоката се обръща. Те напомнят латинската буква “V”.
На сайта ни можете да разгледате над 200 вида всесезонни гуми от различни размери и да изберете своята удобна опция, спестяваща време и пари: https://bit.ly/2VeHUgX

БЪДЕТЕ В ЧАС с новостите